KOREA TRIP PART 8 - PARTY NIGHT IN HONGDAE (+VLOG)

Koska meidän hostelli oli Seoulin ytimessä suositulla Hongdaen yliopistoalueella oli vilkasta yöelämää tarjolla kävelymatkan päässä viikon jokaisena päivänä. Hongdaessa on ihan lukematon määrä kahviloita, baareja ja clubeja - jopa kahvilatkin oli viikonloppuisin auki puoli kahteen asti yöllä! Ilmapiiri oli rento ja hintataso halpa. Ollessamme korealaisen perheen luona Seoulin ulkopuolella ei mulla ollut mahdollisuutta lähteä hetken mielijohteesta kaupungin yöhön, joten Bucheon citystä Seouliin siityminen oli hyvä ratkaisu.

Tässä omakohtaiset kokemukset siitä millaista oli viettää keskiviikkoilta tyttökaverin kanssa kaupungin yössä ja kuinka bilettää lauantaina pitkän kaavan kautta aamuun asti ;) Tsekkaa myös vlogi  postauksen lopusta jos haluat päästä fiilikseen mukaan ja kurkistaa mm. noraebangiin ja NB2 Clubille :) Postauksen kuvat on pääasiassa otettu mun entisellä kännykällä, joten ei totuttua kuvatasoa tällä kertaa :P





KESKIVIIKON DRINKSUT & NORAEBANG

Kävin meidän naisten dormin malesialaisen lentoemäntä Sonian kanssa viettämässä tyttöjen iltaa keskellä viikkoa. Aloiteltiin pienillä litran kokoisilla Deep Coffeen Mojitoilla. Deep coffee on päivisin kahvila ja iltaisin baari, jonka sijainti oli sopivasti vain reilu sata metriä meidän hostellilta. Deep coffeessa soi usein Zion T:n ja Zicon biisit ja musiikki oli muutenkin ehkä sellasta hiphop ja r&b painotteista.

Meillä oli ollut tosi outoa kolmiodraamaa meneillään dormin tyttöjen kesken ja puhuttiin tästä Sonian kanssa. Heti mun ja Jennan tulosta lähtien reilu parikymppinen hongkongilainen Lowin oli ollut kiinni mussa kun takiainen ja heräsi jopa varta vasten ottamaan selfietä kuuden aikaan aamulla kun mulla oli aikainen meno...Lowin oli hengannut Sonian kanssa aikaisemmin, mutta meidän tultua dumpannut Sonian saman tien. Lisäksi mulla ja Sonialla oli yhteen Sonian korealaiseen deittiin liittyvä väärinkäsitys, joka oli selkeästi kylmentänyt mun ja Sonian välejä, vaikka Sonia kyllä tiesi, ettei mulla ollut asiassa mitään osaa eikä arpaa ihan jo siitäkin syystä, että olen naimisissa. Kerron näistä jutuista enemmän seuraavassa postauksessa. Kaikkea sitä voikaan tapahtua vajaassa kolmessa viikossa...mun reissut tosin on aina aika tapahtumarikkaita xD

Saatiin asiat puhuttua ilmapiirin keventyessä huomattavasti ja tämän jälkeen ei naurulle tullut loppua! Käytiin syömässä meidän lemppari kojusta katuruokaa ihan hullun halpaan 1500 wonin hintaan (n. 1,2€) ja tämä satsi riitti meille molemmille ihan kepeästi. En ole KOSKAAN missään syönyt niin hyvää ruokaa, suosittelen!

Hyvin ravittuina päätettiin, että nyt lähdetään laulamaan vähän karaokea. Suunnattiin Hongdaen hienoimpaan noraebangiin ja vuokrattiin tunniksi noin 15 000 wonin (n.12€) hintaan kaksikerroksinen karaokehuone. Koska oli arkipäivä ja vähän hiljaisempaa saatiin vielä lisäaikaa ja lauleskeltiin yhteensä 1,5 tuntia niin länsimaalaisia kuin korealaisiakin hittejä aina Lady Gagasta Big Bangiin. Ihmettelin alkuun huoneessa olevia tamburiineja, mutta Sonia törkkäsi sellaisen mun käteen ja sanoi, että niiden soittaminen kuuluu asiaan. Kesken meidän laulusession kadulla oli jotain häpeninkiä jonkun tyttöryhmän kävellessä mätsäävissä takeissa pakettiautolle. Ihmiset juoksi ottamaan kuvia heistä eli kyseessä saattoi olla joku tyttöbändi, mutta ei jaksettu lähteä ottamaan selvää :P

Karaoken jälkeen mentiin vielä joskus puoli yhden aikaan yöllä super nättiin kahvilaan nimeltä Collins. Sonia ei ollut koskaan maistanut sangriaa, joten tilasin meille molemmille lasilliset. Mun mielestä on ihan loisto idea, ettei tarvitse lähteä mihinkään pubiin tai baariin juttelemaan - Suomessakin sais olla tällaisia yökahviloita! Sonia kertoi tulevansa joulukuussa Suomeen (mikä sattuma!) ja koitetaan nähdä silloin uudestaan.











LAUANTAIN BILEILTA KOREALAISITTAIN

Lauantai iltana treffasin Suomesta kesäksi Koreaan tulleen Oonan kanssa Hongik yliopiston metriksellä, josta lähdettiin syömään kimchi pannaria eli kimchijeonia sojun toimiessa kyytipoikana. Tästä siirryttiin keskiviikko illasta tutuksi tulleeseen Luxury noraebangiin. Sonian kanssa oltiin saatu paikan paras huone, mutta lauantaina oli niin paljon porukkaa, että Oonan kanssa saatiin sellanen pienempi pimeähkö sohvallinen koppero. Käytävän puolelle oli kuitenkin muistaakseni lasiset seinät, koska meidän laulaessa jotkut korealaiset tuli pällistelemään siihen ikkunan taakse :P Frozenin Let It Go ja 4 Minute Hate oli ainakin ne muutamat biisit jotka muistan laulaneeni - oli kivaa!

Karaoken jälkeen puolenyön aikoihin mentiin tapaamaan Oonan kaveria, tämän korealaista poikaystävää ja poikaystävän kavereita. Haettiin kaupasta cokista sekä sojua ja mentiin "pussikalja" -meiningillä läheiselle aukiolle kuuntelemaan paikallisia räppärinalkuja. Hongdaen taika onkin erityisesti sen katuesityksissä - upeita covereita kpop tansseista ja biiseistä lukemattomien ryhmien voimin lähes jokaisena päivänä. "Isoimmat" ja "kuuluisimmat" jo oman fanikantansa löytäneet tanssijat, laulajat ja räppärit tuntuivat esiintyvän aina perjantaisin ja lauantaisin. Näitä katsellessa ei voinut olla ajattelematta, että tässä on kyllä tulevia k-pop staroja. Katuesityksiä kävin katselemassa useampana eri päivänä Jennan, Sonian ja Oonan kanssa. Vaikka ei korealaisesta populaarimusiikista välittäisikään on nämä esitykset silti näkemisen arvoisia.

Oli mieletöntä tutustua paikallisiin ja kuulla korealaisia kummallisuuksia, kuten miksi roskapussit on lähes aina koristeltu kukkasilla ja muilla söpöillä asioilla :D Yksi pojista opiskeli ilmeisesti korusuunnittelua tai vastaavaa ja hän oli tosi kiinnostunut mun vihkisormuksen timanttien istutustavasta. Juttelin kanssa yhden korealaisen ekonomiopiskelijan kanssa, joka kertoi miksi monet korealaiset ei vieläkään lämpene Japanille ja varsinkaan sille miten k-pop tähdet promoaa aina Japanissa.















Lähdettiin tyttöjen kesken joskus 01.30 kohti YG Entertainmentin omistamaa NB2 eli Noise Basement 2 Clubia. Clubille oli ihan jäätävät jonot vaikka kello oli jo puoli kaksi yöllä, mutta itseasiassa tämä ei sinänsä ole ihme koska samalla 15 000 wonia (n.12€) kustantavalla rannekkeella pääsi kolmeen eri baariin ja hinta sisälsi vielä juomankin!

Päästiin baariin sisälle puolen tunnin jonottamisen jälkeen ja suunnatessamme narikoille joku tuli ja kaappasi mut olalle o.O Tää ihme dude kantoi mut jonnekkin baarin uumeniin ulkotakki vielä päällä ja hukkasin tytöt tässä rytäkässä. Pääsin vihdoin alas hetken koreaksi kundia sätittyäni (kiitos tästä sanavarastosta korealaisille draamasarjoille) ja etsin avukseni sen ainoan länsimaalaisen naisen baarista joka ei sitten osannut sanaakaan englantia. Onneksi elekieli toimi ja hän auttoi mua löytämään narikan. Narikka oli outo...he antoi sulle sellaisen ison kassin johon sait tunkea kaikki kamasi. Oikeesti aika jees systeemi!

Seuraava missio oli löytää tytöt. Baari oli siis aivan tupaten täynnä ja heidän löytäminen tuntui ihan mahdottomalta. Tungin väenpaljoudessa eteenpäin ja aloin huomaamaan, että aina välillä joku ohimennen nipisti perseestä ja katosi kuin pieru saharassa... o.O Länsimaissa on tottunut siihen, että joku älykääpiö saattaa koetella onneaan puristamalla tai läppäisemällä pyllylle jääden virnuilemaan tosi fiksuna perään. Nää aasialaiset kundit oli oikeasti ninjoja enkä kertaakaan nähnyt syyllistä vaikka koitin sylkeä silmistä tikareita ympäri huonetta.

Yhtäkkiä jostain mun takaa ilmestyi joku Hulkin kokoinen kivikasvoinen kundi, joka kysyi koreaksi olenko hukannut kaverini. Vastasin koreaksi kyllä, koska en osannut muutakaan sanoa. Hän osoitti baaritiskille päin ja ymmärsin, että hän oli ehkä nähnyt jotain länsimaalaisia siellä. Tämä tyyppi käveli mun takana ja teki käsistään mun ympärille sellasen "ympyrän". Alkoi naurattaa, kun mulla selkeästi oli nyt oma bodyguard, joka suojeli mua näiltä pyllyn nipiselijä ninjoilta. Miten helpottunut olinkaan kun Oona ja tämän frendi todella olivat sillä baaritiskillä johon tää kundi mua vei!! Kiitin häntä koreaksi, mutta tyyppi jäi henkivartijan tapaan seisomaan siihen viereen sanomatta mitään xD

Tilattiin juomat ja meidän oli pakko jäädä juomaan siihen baaritiskille, koska paikka oli NIIIN täynnä, että juoma tanssilattialla olisi takuuvarmasti kaatunut suoraan päälle. Juomista eroon päästyämme oli aika vallata tanssilattia! DJ soitti sekaisin k-popia ja länsimaista bilemusiikkia ja tietysti kaikki YG:n bändit oli hyvin edustettuna sattuneesta syystä. Päädyttiin tanssimaan paikan "lavalle" ja pian meidän ympärillä ei ollut enää ainuttakaan naista, koska nää kundit oli piirittänyt meidät ja lähimpänä olevat ei päästäneet muita kundeja lähelle. Tässä vaiheessa totesin, että henkeni uhalla lähden nyt hakemaan kyllä juotavaa. Tosi hyvin jengi kuitenkin väisti poispäin kulkevaa tanssijaa (lisää tilaa heille). Sain tilattua juoman tiskillä ja vaikka siinä näitä tyyppejä pyöri kyselemässä kaikenlaista niin olivat tosi kohteliaita (yksi antoi istumapaikkansa) eivätkä olleet mitenkään liian tyrkkyjä. Paluu tanssilattialle tuntui kuitenkin vähän mission impossiblelta, koska vaikka näin tytöt niin mulla oli siinä aikamoinen ihmismassa, jonka läpi piti tunkea. Paikalliset nuoret miehet oli kuitenkin tosi avuliaita - tekivät tilaa käsillään, jotta pääsin ystävieni luokse ja yksi jopa nosti mut sinne lavalle takaisin, koska olinhan minä nyt selkeästi neito hädässä xD 

Missään nimessä mitään kourimista ei tapahtunut - korealaiset on liian kohteliaita sellaiseen. Kuitenkin jonkun käsi löytyi aina olkapäältä, selästä tai vyötäisiltä ja vaikka he yhdestä sanasta kunnioittavasti pitivät etäisyyttä niin aina oli uusi käsi tilalla...olisi melkein pitänyt olla lappu kaulassa "OLEN VARATTU". Jossain vaiheessa luovutin ja päätin pitää lähellä yhden tyypin joka ei ollut liian iholla, mutta piti kätevästi muut miehet loitolla luoden ikäviä silmäyksiä mun puolesta, buahaha. Näin sain tanssittua tyttöjen kanssa jotenkuten rauhassa :P

Yhdessä vaiheessa tunsin kuinka joku tuijottaa ja tajusin katsoa yläparvelle. Siellä meillä oli oma fanboy -ryhmä joka näytti sydämiä käsimerkeillä. Olin vähän hämmentynyt ja vilkutin heille takaisin...tästä kundit sekosivat - hyppivät ja kiljuivat (!) koska olin noteerannut heidät xD Hetken päästä joku korealainen nuori nainen kiemurteli meidän ympärillä olevien kundien välistä ja lupasi toimia meidän "suojana". Todellisuudessa kävi ilmi, että tyttö halusi meidän seuraan vain saadakseen huomiota. Huhhuh mikä ilta ei voi muuta sanoa, mutta kivaa oli silti!

Joskus kello kuuden aikaan aamulla lähdettiin vihdoin clubilta eikä pilkku ollut edes tullut vielä. Tosin sitä ennen odottaessani Oonaa narikoilla joku varmaan mua kymmenen vuotta nuorempi tyyppi päätti unohtaa kaikki kohteliaisuudet ja kapsahtaa takaa mun kaulaan kunnon maistissa huutaen "Kiss meee!". Olin tässä vaiheessa jo semi väsynyt, että vastasin ihan yhtä törkeästi huutamalla sille "Ya! Gotjo...jinjja!" Jonka merkitys näin vapaasti käännettynä: "Hei nyt oikeesti voitko painua v*****n siitä!":P

Koska Suomessa oli jo iltapäivä soitin hostellilta Nurrelle kuulumiset ja kerroin mun hazardista baari-illasta. Koitin olla herättämättä Jennaa, Soniaa, Lowinia ja muita meidän dormin tyttöjä kömpiessäni sänkyyn. Nukahdin heti ja heräsin vasta iltapäivällä :P

HUOM! Klikkaa videosta HD-päälle! :)



<<< KOREA TRIP PART 7 - RAPBEAT SHOW 2016 @ SEOUL LOTTE HOTEL (+VLOG)

5 kommenttia :

  1. Mun introvertti luonteeni olisi varmaan ollut paniikissa tuolla klubilla :D Onneksi jätin välistä ja nukuin kunnolla (vaihteeksi) ~ Mukava lukea vaihteeksi sellaista, mitä ei itse kokenut matkan aikana XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kanssa, että näin oli parempi! Jopa mulla nousi välillä kylmähiki otsalle, kun sai jatkuvasti olla ihan kylki kyljessä jonkun aivan randomin tyypin kanssa. Olo oli vähän kun makkaralla hodarissa xD

      Poista
    2. Mulla ei konserteissa haittaa, että on ihmisiä ympärillä, mutta tollaiset sen sijaan... :D

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! :D ja ihan paras toi video! naurahdin sun random toteamuskelle söpöstä autosta :D ihana xD ja ruoka näytti kyl niin hyvältä! ja klubi..ja kaikki! jee! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :3 Joo se auto ei ollu siinä viel sillon ku olin lähös kahvilaan, mut sit ku tulin ni kesken videoinnin huomasin et siihen oli tupsahtanut sellanen xD

      Joo siis se RUOKA! *_* Melkeen pelkästään sen takia meen ens vuonna takasin ja clubilla oli tosiaan kivaa kaikesta ihme sähellyksestä huolimatta xD

      Poista