VINTAGE VIUHKOJA & TARINOITA LINNASTA

Käytiin eilen katsomassa Töölönlahdella kiinalaisen uudenvuoden ilotulitus, mutta ennen sitä käytiin kahvilla Nurren mummulla Kampissa. Mummu oli laittanut meille kaikkea kivaa syötävää ja kertoi kuinka oli kutsunut uuden parikymppisen naapurintytön lasillisille kanssaan edellisenä iltana :D Kolme tuntia oli kuulemma vierähtänyt muutaman kuohuviinilasillisen lomassa rupatellen - enkä ihmettele koska ballerina-mummun tarinoilla on tapana viedä kuulijansa mennessään :)

Mummu toi pöytään ison laatikon, joka oli täynnä toinen toistaan upeampia viuhkoja. Nurren edesmennyt vaarihan oli kansallisoopperan lavastaja sekä pukusuunnittelija ja keräili & entisöi vanhoja viuhkoja harrastuksekseen. Ei siis mitään turistiviuhkoja vaan vanhoja ja arvokkaita mm. ruhtinattarien käytössä olleita viuhkoja jopa 1700-luvulta. Melkeinpä jokaisella Nurren suvun naisella on vaarin vintage-viuhkakokoelmasta oma viuhka ja nyt viimein minäkin sain omani! :D Tai oikeastaan kaksi!



Pitsiviuhka on (todennäköisesti ranskalainen) iältään noin satavuotias kaunokainen. Ajan patina näkyy sen puisissa osissa, mutta pitsi puolestaan on melko hyvässä kunnossa ja muutenkin viuhka tuntuu olevan aika lujaa tekoa. Pitsiviuhkani saa kunnian olla myös ensi lauantain talvihäissä morsiamen jotain vanhaa & lainattua :) Tässä pitsisessä on kyllä niin sellanen Jane Austen fiilis ettei tosikaan!

Sininen viuhka on Kiinasta tuotu käsin maalattu paperiviuhka ja iältään noin 50- vuotias. Pieniä repeämiä löytyy ja kultareunuksessa kulumaa, mutta muuten todella hyvin säilynyt! Ja mun mielestä se oli vaan niin kaunis! Alunperin pyysin sitä lainaan, että morsian voisi valita itselleen hääpäiväksi lainaan joko pitsiviuhkani tai viuhkan jossa oli myös "jotain sinistä". Mummu kuitenkin sanoi, että saan pitää myös sinisen viuhkan

Viuhkat päätyvät koristeeksi mun kampauspeilin koristamien venetsialaisten naamioden seuraksi.  Kuitenkin jos tilaisuus tulee niin käytän näitä varmasti myös juhlissa, koska näin nättejä viuhkoja ei ole tarkoitettu seinäruusuiksi! :)




Pakko vielä mainita, että Mummu löysi samalla myös Kekkosen kuvalla varustetut sikarit, jotka he olivat saaneet vaarin kanssa ollessaan Linnan juhlissa vuonna nakki. Mummu kertoi heidän istuneen aina keltaisessa salongissa ja repesin ihan totaalisesti, kun hän tunnusti kerran vähän hiplanneensa lähellä istuneen Norjan kruununprinssi Haraldin frakkia (nykyinen kuningas) xD Mummu on paras, ahaha!

Aikamoinen wonderland tämä meidän "mummola" vai mitä?! xD 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti