DIY - PUHDISTAVA & KIRKASTAVA KOOKOSNAAMIO

Varmaan kaikki on joskus tehneet keittiön antimista kasvonaamioita ja tunnustan, että mulla kuluu kookosöljyä enemmän näihin tee-se-itse kasvonaamioihin kuin ruuanlaittoon :P Oma lemppari DIY-kasvonaamio syntyy kylmäpuristetusta neitsytkookosöljystä, hunajasta ja sitruunasta. Tästä teho triosta syntyvä kasvonaamio päihittää monet valmisnaamiot ja on ollut mulla vakkarikäytössä jo pidemmän aikaa. Puhdistavan & kirkastavan kookosnaamion sijaan olisi pitänyt varmaan nimetä tämä do-it-all kasvonaamioksi sillä tämä naamio kosteuttaa, kirkastaa, pehmentää, ravitsee, kuorii, puhdistaa, suojaa sekä ennaltaehkäisee ikääntymistä ja epäpuhtauksien aiheuttamia tulehduksia.


Kookosöljy ravitsee, pehmentää ja kosteuttaa ihoa auttaen sitä samalla pysymään kimmoisana (edistää kollageenin tuotantoa). Lisäksi se avaa ja puhdistaa tukkeutuneet ihohuokoset tappaen bakteereja (myös aknea aiheuttavaa bakteeria) ja auttaa kuollutta ihosolukkoa irtoamaan toimimalla "liukasteena" terveen ja kuolleen ihosolukon välissä. Kookosöljy on myös luontainen anti-aging tuote, koska se suojaa vapaiden radikaalien vanhentavalta vaikutukselta. Ei siis sinänsä ihme, että kookosöljy toimii mulla monesti DIY naamion "pohjana".

Hunaja puolestaan on luontainen humektantti eli se sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon. Ihoa pehmentävien ja kosteuttavien ominaisuuksiensa lisäksi se myös ravitsee ja kirkastaa ihoa sekä ennaltaehkäisee tulehdusten syntymistä. Kookosöljyn tapaan myös hunaja on luontainen anti-aging tuote, koska se sisältää paljon antioksidantteja.

Sitruuna supistaa ihohuokosia sekä tasoittaa ja kirkastaa ihon sävyä. Antibakteerisena hedelmänä se myös tappaa bakteereja ja yhdessä hunajan ja kookosöljyn kanssa antaa iholle sen tarvitseman kosteuden. Sitruunahappo auttaa myös kuorimaan kuollutta ihosolukkoa.


Itselläni on pintakuiva sekaiho, joten on ollut vaikeaa löytää naamiota jossa riittää tehoa kosteuttamaan ja ravitsemaan, mutta joka samalla ehkäisee epäpuhtauksia ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Ainakin mulla tämä toimii ja jättää ihon tosi pehmoisen tuntuiseksi ja kuulaan näköiseksi. Kuiva iho ei myöskään kiristä ja iho on heti paljon kimmoisamman oloinen. Pidemmällä käytöllä ihan selkeästi vähemmän finnejä ja mustapäitä :)

AINESOSAT

Kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä (määrä nestemäisenä) 1 rkl
Hunajaa 1 rkl
Vastapuristettua sitruunan mehua 1 rkl


OHJEET 

Sulata mikrossa kylmäpuristettu kookosöljy ja anna jäähtyä hetki. Lisää kookosöljyyn hunaja sekä sitruunamehu ja sekoita kunnolla. Levitä kasvoilta kaulalle asti, mutta huomioi, että naamio on todella juoksevaa (varaa paperia lähelle). Anna vaikuttaa 15 minuuttia jonka jälkeen huuhtele kevyesti kylmällä vedellä (jotta kookosöljy jää iholle eikä liukene veteen) ja kuivaa iho taputtelemalla kevyesti pyyhkeellä. Ylimääräisen naamion voi kaataa teen joukkoon tai vaikka kanasalaatin päälle kastikkeeksi. Tosi tehokas cocktail myös yskän hoitoon ;)



Mukavaa viikonloppua kaikille :)

6 kommenttia :

  1. Pitäisi itsekin tehdä useammin naamioita, tämäkin on tosi hyvä. Kookosöljyä sisältävää naamiota ei kyllä kannata huuhtoa, vaan pyyhkiä mahdollisimman tarkkaan ensin pois, kookosöljy nääs voi tukkia viemärin jähmettyessään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta pariakin kertaa viikossa voisi pitää tavoitteena :)

      Unohdin tekstistä tärkeän avainsanan eli kasvot tulee huuhtoa kylmällä vedellä (nyt lisätty). Huuhtelu on sitruunaa varten ja kylmällä vedellä huuhtoessa kookosöljy jää iholle eikä liukene veteen :)

      Poista
  2. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, mullakin kun on pintakuiva sekaiho. Kiitos siis vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Nurrekin sanoi, että mun iho näyttää niin paljon paremmalta ton naamion jälkeen (ja miehiähän täytyy uskoa, kun ne harvoin huomaa edes mitään :P) ^_^

      Poista
  3. Super hyvä vinkki, kiitos! Hauska että tuon voi hyötykäyttää sitten vaikka yskänlääkkeenäkin!
    Olisi kyllä jännä nähdä miten käytössä vaikuttaisi pidemmällä aikavälillä tuo luonnollisten naamioiden käyttö. täältä löysin kans muutaman hyvän ohjeen https://beautydays.fi/luonnollista-ihonhoitoa-kotona-kolme-tehokasta-tee-se-itse-kasvonaamiota/ , tuo raakakaakao kuullosti mielenkiintoiselta.. :)
    Kivaa päivää Sinulle!

    VastaaPoista