PÄIVÄ LONTOOSSA OSA 4: KIMCHEE RESTAURANT - LOUNAS KOREALAISITTAIN

Mietin aikataulua pohtiessa ennen reissua, että mitä ruokaa Suomesta ei saa ja Briteistä saa. Vastaus oli helppo: korealaista ruokaa. Suomesta löytyy tasan yksi korealainen ravintola, kun taas Lontoosta kymmeniä. Holbornin alueella sijaitseva Kimchee Restaurant valikoitui meidän lounaspaikaksi hyvien TripAdvisor arvostelujen perusteella ja vitsi miten kaunis ravintola olikaan ja ruoka erinomaista! Nurrekin sanoi, että tällaisia ravintoloita pitäisi saada ehdottomasti Suomeen.

Kaiken King's Crossilla kävelemisen jälkeen oli ihana istua alas ja ottaa vaan rennosti sateen alkaessa piiskata ravintolan suuria ikkunoita.



Otin alkupalaksi kimchiä ja ruokajuomaksi sojiton. Nurre puolestaan otti jättikatkarapuja soijalla ja joi sairaan hyvää karpalomehua.

Kimchi on siis tulista fermentoitua kiinankaalia. Olen siitä asti halunnut maistaa kimchiä, kun hurahdin korealaiseen kulttuuriin ja erityisesti korealaisiin tv-sarjoihin. Melkeinpä sarja kuin sarja niin niissä syödään keskimäärin joka toisessa jaksossa ellei jopa jokaisessa :P Näin pelkiltään kimchi oli aika tulista ja maistui melko kitkerälle, joten voisin kuvitella sen toimivan paremmin lisukkeena enkä malta odottaa, että pääsen ensi kerralla maistamaan esim. kimchi jjigae pataruokaa.

Sojito eroaa mojitosta siten, että rommin sijasta juomaan laitetaan riisistä tislaamalla valmistettua soju viinaa. Maultaan soju vastaa vodkaa ja sitä juodaan monesti koreassa ihan pelkiltään. Sanomattakin selvää, että maistui hyvälle ;D


Pääruoaksi otin bulgogia ja Nurre udonia.

Bulgogi tarkoittaa näin vapaasti käännettynä tulilihaa ja nenää sai niistellä ja silmiä kuivailla kyllä tasaiseen tahtiin syödessä :D Nurre ihmetteli mulle tuotua salaattikippoa ja olisin ihmetellyt itsekin ellen olisi nähnyt sarjoissa miten bulgogia lisukkeineen yleensä syödään. Salaatinlehden päälle nimittäin asetellaan vähän bulgogi lihaa sekä mahdolliset lisukkeet ja siitä kääräistään pieni nyytti, joka nakataan suuhun. Bulgogi oli parhaimman makuista liharuokaa mitä olen ikinä maistanut! Salaatti toimi kivasti pienenä neutralisojana näin tuliselle ruokalajille :) Jossakin kyselyssä bulgogi on muistaakseni rankattu maailman kahdenkymmenenviiden herkullisimman ruokalajin joukkoon - eikä suotta.

Udon koostuu paksusta nuudelista, vihanneksista, makeasta soijakastikeesta ja joko tofusta, merenelävistä tai, kuten Nurren udonin tapauksessa, kanasta.


Jälkkäriksi otin patbingsun ja Nurre chap ssal ddeokia.

Patbingsu on erittäin suosittu korealainen jälkiruoka, jossa kupin pohjalla on sheivattua jäätä ja sen päällä tuoreita hedelmiä, marjoja, punapapuja ja pallo jäätelöä. Tuo punapaputahna tuossa jätskipallon alla mua kiinnosti eniten ja olinkin vähän ennakkoluuloinen sen suhteen. Miten väärässä olinkaan - se oli nimittäin sairaan hyvää eikä maistunut perinteisiltä pavuilta ollenkaan! Minä siis inhoan papuja.

Chap ssal ddeok on perinteinen korealainen pehmeä suklaariisikakku, joka on pyöritelty kaakaojauheessa. Nurren "kikkareet" aiheuttikin pientä naureskelua mun herkullisen näköisen annoksen vieressä, mutta yhdestä suklaariisikakusta puolet haukanneena voin kertoa ulkonäön pettävän! :D


Vettä tuli kuin saavista kaatamalla koko lounaan ajan ja juuri sopivasti kun mahat pullollaan astuttiin ulos oli ilma lentokentälle laskeutumisen jälkeen ensimmäistä kertaa jopa aurinkoinen! Tästä lähdettiin kohti metroa ja Oxford Steetin kauppoja! Meitä kohtasi siellä kuitenkin värikäs yllätys, josta huomenna oma minipostaus. Shoppailusta ja esim. kosmetiikasta ja kirjoista kiinnostuneiden kannattaa olla kuulolla sunnuntaina ;)

Holbornin alue ei kuulu niihin varsinaisiin turistialueisiin, joten kadulla pystyi ihmettelemään rauhassa mitä milloinkin olematta kenenkään tiellä. Alue oli aika viehättävä ja katukuvasta löytyi hauskoja yksityiskohtia :)



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti