MEIDÄN KODIN IKEAT

Nyt pääsiäispyhien aikana mulla on vihdoin ollut aikaa ottaa Ulriikalta saamaani haasteeseen kuvia. Sain siis jo viime kuussa haasteen esitellä meidän kodin Ikeat, joten kiitokset Ulriikalle kivasta haasteesta :) Ikeaa meillä vasta riittääkin, koska tykkään Ikean pelkistetystä tyylistä ja hintaluokka on juuri sopiva tämänhetkiseen elämäntilanteeseen, jossa tiettyihin esineisiin / valaisimiin / huonekaluihin haluaa panostaa, mutta suurimmassa osassa riittää, että ne miellyttää silmää, eikä niiden ei tarvitse olla mitään designia tai kestää ikuisuuksia.


OLOHUONE

Kaikki suurimmat huonekalut on hankittu Ikeasta. Seinälle kiinnitetyt pitkä tv-taso ja lipasto ovat Bestå - sarjaa, kun taas sohva sekä divaani Ikean Arild mallistosta. Myös sohvatyynyt on Ikeasta.

Valkoinen nahka on kyllä ollut materiaalina loistovalinta meille. Se on kestänyt hyvin käyttöä ja sen hoitaminen ja valkoisena pitäminen on helppoa joskin aikaa vievää puuhaa sillä pinta-alaa sohvassa riittää. Koiratkin on saaneet rauhassa olla sohvalla, sillä ainakaan tähän mennessä en ole mitään jälkiä huomannut.


Divaanin olen itseasiassa ostanut käytettynä ja sen kanssa mulla kävikin tosi hyvä tuuri, nimittäin hinta oli todella huokea siinä olleen tummansinisen tahran takia (musta lampaantalja ollut päällä ja lapsi kaatanut vettä taljalle). Myyjä kertoi, ettei ollut itse saanut läikkää pois, sillä taljasta imeytynyt väri oli värjännyt nahan, mutta divaani oli kuitenkin muuten ihan pränikkä - alle vuoden vanha. Ei siinä muuta kuin luotto siihen, että kampaajan kemialla keksisin tahran räjäyttävän seoksen, joten ostin divaanin. Muutamien kokeilujen jälkeen löysin avun hiuksiin käytettävän vaalennusjauheen ja tunnetusti erittäin emäksisen kloriitin yhdistelmästä ja gaboom - tahra oli poissa! :D Huomasin myös, ettei divaanin nahkaa oltu puhdistettu tai hoidettu sillä se oli tummempi kuin meidän kolme vuotta vanha saman sarjan sohva. Puhdistusvaahtoa pintaan ja lopuksi lankkasin vielä valkoisella lankilla koko divaanin ja siitä tuli kuin uusi ^_^




MAKUUHUONE

Makuuhuoneessa meillä on yllättävän vähän Ikeaa. Tam Tam yöpöydiltä löytyy Ikeasta ostetut lasiset lampunjalat ja varjostimet. Ikkunassa taas roikkuu Ikeasta vuonna nakki ostetut verhot, joista en ole raaskinut luopua koska tykkään kuviosta todella paljon. Ikkunaa vastapäätä löytyy valkoinen Ikean korkeakiiltoinen Bestå Burs pöytä, joka toimittaa meikki/ kampauspöydän virkaa ja olenkin siitä tykännyt ihan valtavasti.


Bestå Burs pöydän vasemmasta laatikosta löytyy hiusjutut ja oikeasta meikit & kynsijutut. Varsinkin meikeille kaipasin kipeästi lokeroa, jolla saisin edes jotenkin jaoteltua luomivärit ripsiväreistä jne. Löysin vihdoin etsimäni hyvin yllättävästä paikkaa, vaikka lopullinen ratkaisu vaatikin pientä sahailua. Tuunasin nimittäin kahdesta Tigerissa myytävästä lokerikosta laatikkoon sopivan isomman lokerikon :)





TYÖHUONE

Työhuoneen pöydät ja seinällä olevat kellot on Ikeasta. Työhuoneesta löytyy myös valkoinen korkeakiiltoisilla ovilla & peiliovella varustettu Ikean Bestå kaappi, jossa on hyvä säilyttää kaikki lautapelit, paperitarvikkeet, joulukoristeet ja häämuistot ;) Jep, työpöytäni on juuri siinä tilassa kun tuosta penkiltä kesken aamupalan nousin ottamaan kuvia :D


Työhuoneeseen mulla on vielä visioita toteutettavana...sitten kun raha ei mene johonkin muuhun ylimääräiseen, kuten tässä kuussa Fitfarmin Bikini Challengeen :P Työhuoneen työpöydät (mulla ja Nurrella samanlaiset) haluaisin kyllä ensimmäisenä päivittää eli vaihtaa pöytien jalat mustiin (tai valkoisiin?) pukkijalkoihin ja pöytälevyt valkoisiksi :)



Behind the Scenes...

Mun oli tarkoitus ottaa kuvia olohuoneen Ikea huonekaluista, joihin en lue kuitenkaan Nurrea ja meidän chihuja, joten pyysin koko konkkaronkkaa hetkeksi makoilemaan vaikka makkariin. Sen sijaan koirat viis veisasivat ja jatkoivat sitä mitä olivat tekemässä. Nurren suusta kuului "Ei pysty kun meillä on nyt hetki menossa".


Koska haaste on jo ollut aika monella en jaa tätä nyt tällä kertaa eteenpäin. HUOM! Postaus BB- voiteista siirtyy ensi viikkoon, sillä odotan postiin saapuvaksi vielä yhtä voidetta :)

8 kommenttia :

  1. Hahhahaaa, noi alimmat kuvat oli kyllä just niinku meiltä. :D Joskin meidän dogit on hippusen isompia ja mies makaa niiden kanssa aina olohuoneen matolla, palvottavana töistä tultuaan. Dialogi menee jotenki näin: Minä "Pitäiskö ruveta sitä ruokaa tekemään..?" Mies "Joo oota hetki, ku meillä on tässä tämmönen moment meneillään.." Huoh :D

    ps. Haastoin sut kertomaan kirjavinkkejä, käyhän kattoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, just näin! :D Ja kun yrität saada jotain reaktiota aikaiseksi niin mies ja koirat vaan ignooraa sua - ne ei näe eikä kuule mitään :P

      Kiitos haasteesta, super mieluinen! ♥ Teen haastepostauksen ensi viikolla ^_^

      Poista
    2. Niimpä! :D Jes kiva, mä aattelinkin, et se ois ihan sun näköinen haaste kun luet paljon ja oot jakanu kirjavinkkejä aiemminkin täällä blogissas. :)

      Poista
  2. Kiva haaste, ja ihanat behind the scenes-kuvat :D meillä samanlaisia pusuhetkiä mun miehen ja Toscan välillä... se on sellanen isin tyttö mitä näihin pusutteluihin tulee, äiti ei saa samanlaisia suukkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, miehet ja koirat...varsinkin tyttökoirat on sellasia isin tyttöjä :D Nurre välillä marmattaa, että miksei Chika ja Roxie koskaan nuku hänen kanssa, vaan makaavat molemmat aina mun kainalossa ja jalkojen välissä. Ehkä se oikeuttaa sitten vuorostaan siihen, että mut ignoorataan, kun niillä on tällasia "herkkiä hetkiä" :P

      Poista
  3. Mun on ihan pakko kysyä, että miten sä puhdistat ton konehuoneen kattolampun pölystä?:D oon tässä yrittäny pähkäillä, että mikä olis paras keino.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota...mä kylvetän sen xD Irrotan muoviosan, heitän sen ammeeseen ja suihkutan puhtaaksi ;)

      Poista