UNELMIEN HÄÄMATKALLA: A LITTLE BIT OF A BUMPY RIDE...TO PARADISE

Kutan hotellilta köröteltiin parisen tuntia toisen pariskunnan kanssa kohti Padang Bain satamaa, josta pikavenekyytimme kohti Gilin saaria lähti. Padang Baihin päästyä söimme jotain pientä sataman kahvilassa - virhe! Olisi pitänyt lähteä tyhjällä vatsalla matkaan ja syödä vasta perillä.

Pikavene itsessään oli modernihko, turvallisen oloinen ja siisti, mutta koin elämäni kaksi kauheinta tuntia siinä pienessä purkissa. Emme kumpikaan ole ikinä olleet merisairaita (järvisairasta soutuveneessä ei lasketa), mutta kerta se oli ensimmäinenkin, eikä omaa oloani tietysti helpottanut yhtään jo autossa tuntemani pahoinvointi. Pieni vene hyppi allolta toiselle ja keikkui minkä kerkesi, vettä tuli ikkunoista sisään ja joku sitkeä nainen makasi edelleen veneen katolla ottamassa aurinkoa, kunnes henkilökunta kävi kolmannen kerran ilmoittamassa hänelle, että pahimassa tapauksessa aalto sattaa pyyhkäistä hänet mereen :P Me emme olleet myöskään ainoita merisairaita - kaikki matkustajat voivat pahoin ja moni ohjattiin veneen takaosaan yökkimään yli laidan. Hihhei, miten ihanasti alkanut reissu!


Kaiken Indoneesian kamaralla tähän asti koetun jälkeen mun naamalla oli ehkä euforisin ilme ikinä nähdessäni 35km veneilyn jälkeen Gilin saaret. Pysähdyttiin ensin Gili Air ja Gili Meno saarilla ja vasta viimeisenä omassa määränpäässämme Gili Trawanganilla, joka oli siis näistä kolmesta saaresta suurin eli huikeat 3km pitkä ja 2km leveä :)

Meidän hotelli sijaitsi saaren pohjoispuolella, joten ajateltiin ottaa cidomo (hevoskyyti) hotellille. No eiköhän kuski halunnut palveluistaan puolet enemmän, kuin mitä hotellille itäpuolelta oikeasti kustansi. Suomalainen Sisu suorastaan syttyi liekkeihin, kun ei haluttu antaa kuskille periksi ja niinpä päätettiin talsia matkalaukkuinemme se parisen kilometriä hotellille. Ensimmäisen kilometrin sain kuulla "Lady Gaga is here!" huutelua (kenties hiusteni takia?), mutta kun päästiin hiljaisempaan pohjoisosaan en enää nähnyt edes muita ihmisiä. Hotellille päästyä oltiin kyllä ihan kuolleita ja mun naaman sävy mätsäsi hiusten värin kanssa :P

Ensimmäinen ilta meni saaren itä- ja pohjoispuolta tutkien, rannalla leväten ja katsottiin ehkä paras ulkoilmaleffa ikinä: auringonlaskua livenä :P Hotellin väki toi meille vielä mojitot ja popcornit leffaevääksi ;)



2 kommenttia :

  1. Voi ei en tiennyt, että olit niin pahoinvointinen siellä veneellä, kun kerran joskus mainitsit siitä :D Onneksi et ollut sentään ainut!
    Ihania kuvia taas, vaikka muutamaan otteeseen on jo nähnyt nää.. vähän ankeeta katsoa olohuoneen ikkunasta ulos, kun vertaa näihin matkakuviin ^^'
    Anyway, kiva postaus ja ulkoasu on tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli ihan kamalaa, Nurren kanssa koitettiin maata niissä veneen penkeissä ja hakea joku kiintopiste katosta, kun kaikki muu tuntui vain pyörivän :P

      Taisinkin näyttää nämä sulle kun tultiin matkalta ja tietty hääblogissakin muutamia vilahtanu Facebookista nyt puhumattakaan ;) Matkakuvat on kyllä aina siitä pahoja, etteivät ne ainakaan kaukokaipuuta helpota varsinkin, kun ulkona on pimeää ja vettä sataa.

      Poista